Колеги на колко нютонметра се стягат биелните лагери на 147 2.0 евро 3 двигател.Почти разхлипих картера защото го пуках малко и сълзеше масълце?Ще сменя биелните лагери щото така или иначе картера ще го.свалям. Кажете има ли някакви тънкости в тая мисия.Общо взето дайте всякакво инфо по случая и най вече на колко да стягам.Лагерите които поръчах са Глико стандартни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На колко Nm се стягат биелните лагери на 147 2.0
Collapse
X
-
Точно така ! Един килограмсила е равен на 9,81 Нютона по метър.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеСлед туй на 60 градуса ако не се лъжа.
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:59 ----------
Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщениеТочно така ! Един килограмсила е равен на 9,81 Нютона по метър.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеМое да не пише, ама първо с динамометричен ключ , после с градусомер и повече не бараш там.
първо на 20 - 40 Nm и после 3 Х 90 гр.
Ма за биелите не пише такова нещо.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПринципно болта се подменя с нов, стяга се първо с динамометричен ключ на определени килограми после с една добавка към ключа се дозатяга на определени градуси.Ако трябва да е по учебник
Въпросът ми обаче в случая е при положение, че е написано , че се стягат на 5 кг и нищо повече, според теб на колко трябва да се стегнат преди да се въртят на 60 гр? И ако се стегнат на 5 пък после се завъртят още на 60, тава няма ли да им дойде в повече?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ами виждал съм че не е в повече, обаче зависи в какво го стягаш, ако е в алуминий може и да е.Трябва да се знаят технологичните особености в какъв метал се стяга, какви якостни качества имат болтовете и как е предписал производителя.Лично аз не съм го ползвал този метод, старите майстори казват - стягаш на 10кг и още четвърт.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Аха.В голям филм се вкарах за два дни смених тампони на горните носачи,маншон на външно ляво каре по два тампона на долните носачи.Мотора съм го откачил от два тампона за по лесно сваляне на картера и се държи само на силикона си.Но времето е против мен че нямам гараж и колата е на двора.Утре чакам лагерите и трябва да залепя картера и почвам да събирам.Междувременно ще оборудвам вещицата с 4-ри бутално брембо.Преходните планки са готови ама трябва да боядисвам апаратите.Даите идя за червена температуро устойчива боя.
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
Ще стягам на 5кг.и толкоз.Дано господ да е с мен и да нямам проблеми.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение.....Лично аз не съм го ползвал този метод, старите майстори казват - стягаш на 10кг и още четвърт.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment